- Skoro prowadzimy blog "Azja od kuchni" musicie poznać różną kuchnię - mówiła Kura i ciągała rodziców w miejsca gdzie sami nigdy by nie zjedli.
- To chyba zasługa przypraw i jakości produktów - stwierdziła mama Kury
Crab Meat & Pork Filling Steamed Bun |
Deep Fried Prawn Dumpling |
Shanghai Fried Noodle |
Braised "Lion's Head" |
Salted Egg Yolk Prawn Ball |
Braised Beef Belly & Tendon |
Mama Kury o owej restauracji miała dobre zdanie, ale gdy przy pomocy słomki napiła się zupy z wielkiego pieroga straciła apetyt. Trzeba było mocno ją namawiać by zechciała spróbować czegoś innego
- Te są niezłe - powiedział Żywiciel i podał jej mały pierożek, który chińską nazwę miał zapisaną na małym drewienku.
King Sized Nanxiang Crab Roe Steamed Soup Bun |
Sliced Fish with Ginger & Onion |
Shanghai Pan-Fried Dumpling |
Shanghai Pan-Fried Pork Bun |
Golden Pumpkin Cake |
- Okropna ta chińska kuchnia. Gorsza była chyba tylko zupa kościana - powiedziała
8 komentarze:
Prawdziwa szkoła... znaczy się kuchnia przetrwania. :)
Moja mama po spróbowaniu sushi przez pół godziny nie wychodziła z toalety... Biedne staropolskie żołądki. :D
te torebusie takie cudne są, że niemożliwe, aby były niesmaczne.
Okrutna Jesteś ;-) Choć wygląda to nieźle, nie wiem czy znając nazwy skusiłabym się na cokolwiek :-)Pozdrów Dzielną Mamę Kury :-)
Dzien Dobry, a my wlasnie w przedswiatecznym pragnieniu pierozkow jedlismy podobne torebusie w Tajwanskiej Din Tai Fung na East Coast Road i byly pyszne. Zwlaszcza ich Xiao Long Baos z odrobina zupki w srodku. Mozna tez zobaczyc przez szybke jak je lepia. Czy jest jakas szansa ze jak Kurza rodzina wyjedzie to nasza kawa dojdzie do skutku? Pozdrawiam, Ewa
Ewa jasne, że jest, ale dopiero w styczniu jak wrócę do "życia towarzyskiego".
Super juz sie ciesze. Ewa
Jej, te śmieszne sakiewki wyglądają zupełnie jak osławione w Gruzji khinkali! Ale pewnie smakują zuuupełnie inaczej! :) A dyniowe pączki brzmią ciekawie... ;))
Prześlij komentarz